❈ Yoga ❈

Yoga är att ge sig ut på en upptäcktsresa, både i sig själv men också en resa i perspektiv och förhållande till omvärlden. En resa där vägen är allt. Genom yogapraktiken observerar och upplever vi vår fysiska kropp, vårt sinne och vår inre energikropp, och vi ges möjlighet att hitta kärnan i oss själva. Vår kropp och vårt sinne är en ständigt föränderlig terräng med ibland bortglömda platser värda att utforska.

Jag vill förmedla yoga som får vara fri från krav och prestation och samtidigt inbjuder till utveckling genom utmaningar. Jag undervisar alltid med full medveten närvaro genom en inbjudan till att uppleva rörelseglädje och guidar dig i din praktik utifrån dina personliga förutsättningar.

Jag undervisar en fri form av hathayoga och vinyasa som influeras av olika traditioner och stilar. Jag undervisar också Yinyoga som har sitt ursprung i TKM (traditionell kinesisk medicin) samt Restorative yoga, en passiv och återhämtande yogaform. Jag hittar teman till mina yogaklasser bland annat i aktuella händelser, yogisk filosofi, shamanism, de olika elementen och årstiderna, i skog och natur och i människor och djur jag möter, ja jag inspireras ständigt av allt som livet ger. Jag är djupt intresserad av allt som rör och berör kropp och själ.

Mitt sätt att undervisa är både traditionellt med tantrisk yogafilosofi, asanas, meditation, chanting och pranayama, och samtidigt influeras jag mycket av andra former av rörelseskolor och arbete med energierna i den fysiska kroppen och vår inre energikropp. Naturen, ayurveda, traditionell kinesisk medicin, somatisk utforskning och shamanism är mina främsta inspirationskällor. Visdomen i den yogiska filosofin och mytologin fördjupar och ger fler dimensioner till yogapraktiken. Det är alltid den egna upplevelsen som är sann och som gör skillnad, inte hur mycket vi studerar teori.

Jag är internationellt certifierad yogalärare av Yoga Alliance (E-RYT) i hathayoga samt certifierad Yinyogalärare. Jag har även påbyggnadsutbildningar i bl a Yoga för gravida och Restorative Yoga. 
Jag är utbildad Mindfulnessinstruktör via Mindfulnesscenter i Stockholm, med påbyggnad inom Mindfulness i Naturen.

Jag fortsätter kontinuerligt att inspireras och fördjupa mina yogakunskaper med varierade utbildningar, workshops och kurser för både svenska och utländska yogalärare. Jag har praktiserat med yogamaster vid Santhi School of Yoga and Vedanta studies i Indien 2013 och 2015. 2017 gick jag en advanced teacher training (fördjupningsutbildning för yogalärare). Jag har också en utbildning i Shamansk healing, för att fördjupa kontakten med moder jords fundamentala visdomar och kunskapen om hur vi kan använda och hedra intelligensen i allt liv omkring och inom oss.

Jag undervisar på yogastudios, håller yogaworkshops och masterclasser, terminskurser, personlig yoga samt erbjuder yoga för företag. Jag har också ofta samarbeten och events med andra yogalärare. 

I mitt arbete väver jag samman alla former av energiarbete som jag praktiserar och studerar såsom t ex yoga med mantra, mudras och meditationer med Reiki-healing och shamanism. 

Du kan läsa mer i artikeln om hur yoga och shamanism kan höra ihop på https://www.yogafordig.nu/yoga/shamanism-lockar-yogalarare-och-yogautovare/

****


"The mind is like the wind and the body like the sand - if you want to see how the wind is blowing, you can look at the sand." Bonnie Bainbridge Cohen