❈ Yoga ❈

Yoga är att ge sig ut på en upptäcktsresa, både i sig själv men också en resa i perspektiv och förhållande till omvärlden. En resa där vägen är allt. I yogapraktiken finns inget slutgiltigt mål att uppnå. Genom yogapraktiken upplever vi både vår fysiska kropp och vår inre energikropp, och vi ges möjlighet att hitta kärnan i oss själva. Vår kropp och vårt sinne är en ständigt föränderlig terräng med ibland bortglömda platser värda att utforska.

Jag vill förmedla yoga som får vara fri från krav och prestation och samtidigt inbjuder till utveckling genom utmaningar. Jag undervisar alltid med full medveten närvaro genom en inbjudan till att uppleva rörelseglädje och guidar dig i din praktik utifrån dina personliga förutsättningar.

Jag undervisar en fri form av hathayoga som är influerad av många olika traditioner och stilar, bland annat Anusarayoga och Embodied Flow. Jag undervisar också i Yinyoga som har sitt ursprung i TKM (traditionell kinesisk medicin) samt Restorative yoga, en passiv och återhämtande yogaform. Jag hittar teman till mina yogaklasser bland annat i aktuella händelser, yogisk filosofi, shamanism, de olika elementen och årstiderna, i skog och natur och i människor och djur jag möter, ja jag inspireras ständigt av allt som livet ger. Jag är djupt intresserad av allt som rör och berör kropp och själ.

Mitt sätt att undervisa är både traditionellt med tantrisk yogafilosofi, asanas, meditation, chanting och pranayama, och samtidigt influeras jag mycket av andra former av rörelseskolor och arbete med energierna i den fysiska kroppen och vår inre energikropp. Naturen, ayurveda, traditionell kinesisk medicin, somatisk utforskning och shamanism är mina främsta inspirationskällor. Den uråldriga visdomen i den yogiska filosofin och mytologin fördjupar och ger fler dimensioner till yogapraktiken. Det är alltid den egna upplevelsen som är sann och som gör skillnad, inte hur mycket vi studerar teori.

Jag är internationellt certifierad yogalärare av Yoga Alliance i hathayoga samt certifierad Yinyogalärare. Jag fortsätter kontinuerligt att inspireras och fördjupa mina yogakunskaper med varierade utbildningar, workshops och kurser för både svenska och utländska yogalärare. Jag har praktiserat med yogamaster vid Santhi School of Yoga and Vedanta studies i Indien 2013 och 2015. 2017 gick jag en advanced teacher training (fördjupningsutbildning för yogalärare). Jag går under 2018 - 2019 också en utbildning i Shamansk healing, för att fördjupa kontakten med moder jords fundamentala visdomar och kunskapen om hur vi kan använda och hedra intelligensen i allt liv omkring och inom oss.

Jag undervisar på yogastudios, håller yogaworkshops, terminskurser, personlig yoga samt erbjuder yoga för företag. Jag har också ofta samarbeten och events med andra yogalärare. 

*****

Några av mina lärare och inspirationskällor:

Anja Bergh: www.yogabuddhi.se
Tara Judelle: www.tarajudelle.com
Bonnie Bainbridge Cohen: www.bodymindcentering.com
Sajeevan Manoharan, yogamaster, Santhi School of Yoga & vedanta studies
Sofie Ringsten: www.thefluidathlete.com
Sianna Sherman
Sarah Jonsson

"The mind is like the wind and the body like the sand - if you want to see how the wind is blowing, you can look at the sand." Bonnie Bainbridge Cohen