December 2017 nyhetsbrev

01.12.2017

Hej yogis och yoginis,
Här kommer 2017 års sista nyhetsbrev. Året går mot sitt slut och när vi nu praktiserar yoga kan det kännas skönt att anpassa kroppen till vintertid genom att stanna upp och lyssna in till vad du verkligen behöver. Du kanske behöver dra ner tempot i din fysiska praktik för att energin ska räcka till. Vi anpassar på så sätt kroppen till jordens naturliga rytm. När du tittar dig omkring i naturen ser du tydligt hur träden släppt taget om sommar och höst för gott. Det är tyst i skogen och många djur gör sig redo för vila och återhämtning, så att något nytt kan ta vid när våren så småningom kommer. Vi gör det mysigt inomhus, tänder ljus och lyssnar på lugn musik. Meditera en liten stund varje dag. Smaksätt gärna mat och dryck med julkryddorna kanel, saffran och ingefära. Enligt ayurveda balanserar just de kryddorna vata (kyla och torrhet) som nu präglar årstiden. Ät helst din mat varm och tillagad, gärna mustiga och näringsrika grytor, gröt och soppor. Något jag också verkligen rekommenderar är att investera i en bra, ekologisk olja att smörja in kroppen med nu när kylan gör oss torrare i huden.
Vad händer då nästa år?

Yogakurs grund: Snart är ännu en fin yogatermin i Folkets hus i Fräntorp slut. Julavslutningen är måndag den 11 december, då blir det lite extra mys! Vårterminen startar igen måndag den 15 januari kl 18.00-19.15, 18 måndagar totalt. Kursen passar både nybörjare och dig som har erfarenhet av yoga tidigare. Det är begränsat antal platser, och av de tolv platserna är sju redan är bokade så vill du säkra din plats, vänta inte med anmälan! Kurspris: 2200 kr.

Yogakurs fortsättning: Yogakurs 2 startar på tisdagar i Ateljén, Kulturhuset Kåken i
Härlanda. Kursstart är tisdag den 16 januari kl 18.00-19.30, 18 tisdagar totalt. Fortsättningskursen passar dig som gått någon termin yoga eller mer. Det är inte en avancerad nivå men kursen är lämplig om du vill fördjupa din yogapraktik lite mer. Vi kommer att utforska asanas, andningsövningar, meditation, mantra och yogisk filosofi. Kurspris: 2200 kr. Föranmäld drop-in i mån av plats för 150 kr/klass.

Yogaworkshop "Be all you can be!" Söndag den 7 januari kl 14.00-16.30 bjuder jag in till workshop på Kulturhuset Kåken igen. Då går vi igenom chakrasystemet, det energisystem som enligt yogisk tradition finns i sju energicenter i kroppen. Du får lära dig hur du kan använda dig av den kunskapen både på och av din yogamatta. Det blir mjuk, chakrabalanserande yoga och meditation och en lång, skön avslappning. En bra start på det nya året med ett friare flöde i kropp och sinne. Workshop-pris: 300 kr.

Nyhet! Jag har under hösten gått en utbildning i Reiki och erbjuder nu behandlingar. Reiki
innebär terapeutisk beröring, en mjuk och effektiv behandlingsmetod som ges till alla oavsett fysiska förutsättningar. Behandlingarna kan ges som komplement till yogautövning eller helt fristående. Reiki är rehabiliterande friskvård och används bland annat för djupavslappning, stressreducering, samt mot ångest och både muskulära och mentala spänningar i kroppen. Du kan välja mellan en 60-minuters-behandling (600 kr), 75 minuters-behandling (750 kr) eller en fin kombination; återhämtande yoga med Reiki 90 minuter (800 kr).

Årets julerbjudande! Mellan den 1 och 23 december ger jag 25 % rabatt på privatundervisning i yoga och Reiki-behandlingar. Rabatten kan användas en gång vid köp av ett tillfälle eller ett 3-gångerspaket (gäller dock ej 10-gångerspaket). Du har tre månader på dig att utnyttja erbjudandet, d v s du ska ha bokat in dina rabatterade tillfällen senast den 24 mars. Kom ihåg att du kan använda ditt friskvårdsbidrag från arbetet både till yoga och Reiki!

Lördagsklasserna på Hagabadet
fortsätter enligt schema över jul och nyår samt nästa år, med undantag av lördag den 9 december, då är jag i Stockholm på en fördjupande yogautbildning i tantrisk filosofi. Ser fram emot att dela det med er framöver.

Önskar er alla en lugn och fridfull jul, och ett gott nytt år!