Februari 2018 nyhetsbrev

29.01.2018

Hej på er!
Nu är pynt, glitter och glögg borta och 2018 är i full gång. Njuter ni också av att det har blivit ljusare ute? Solen är uppe flera minuter längre för var dag och de ljusare dagarna för med sig löftet om att våren långsamt är på väg, även om det ännu dröjer ett tag. Sakta men säkert börjar energin infinna sig igen och med den också inspiration och kreativitet. Jag har börjat smida en hel del härliga planer för våren redan nu, och här kommer några rader om vad som är på gång den närmaste tiden.

Januari var en rolig och händelserik start på året, med bland annat den fullbokade yogaworkshopen "Be All You Can Be" om chakrasystemet, många yogaklasser, privatundervisning och två nya kursstarter. Jag har också gått en yinyoga-lärarutbildning. Jag har praktiserat yinyoga de senaste åren och verkligen insett de stora fördelarna med denna form av praktik, och nu är jag redo att förmedla detta vidare. Yinyoga är en fysiskt passiv och återhämtande form av yoga där vi mest använder sittande och liggande positioner, som hålles i cirka 3-5 minuter. Vi låter musklerna slappna av och öppnar istället upp i bindväv, fascia, skelett och leder samtidigt som vi praktiserar medveten närvaro. Yinyogan är ett fantastiskt komplement till all övrig träning, den ökar vår rörlighet och cirkulation och bidrar även till minskad stress och oro. Och som någon så vackert uttryckte det; yinyoga tar inte tid, det ger tid. Tid att stanna upp, känna efter och reflektera. Tid för närvaro med dig själv.

Yogakurs grund i Fräntorp och yogakurs fortsättning på Kulturhuset Kåken har båda dragit igång nu, med både gamla och några nya deltagare. Båda kurserna är fullbokade (vilket är fantastiskt roligt) men det finns ändå oftast möjlighet till föranmäld drop-in, 150 kr/klass. Tveka inte att höra av dig kolla om det finns en plats ledig om du vill droppa in.

Nyheter!
Från och med den 4 februari kommer jag att ha yinyoga och hathayoga flow på nyöppnade träningsstudion Systerknuten på Björcksgatan 51 i Kålltorp. Det blir två härliga söndagsklasser
där du antingen väljer en, eller med fördel kombinerar båda. Systerknuten är en mötesplats för alla kvinnor och män som är intresserade av livsstärkande praktik såsom bland annat yoga, dans och andra fundamentala rörelser, men också meditationer, massage- och Reiki-behandlingar. En holistisk träningsstudio med fokus på andlighet och aktiviteter som stärker yin, den feminina energin, för att balansera vår yang-dominerade tillvaro. Ett ställe som jag ser mycket fram emot att arbeta på! Nyfiken? Kom förbi på invigningshelgen 3-4 februari. För mer information se Systerknuten på Facebook och Instagram.

Privatundervisning i yoga samt Reiki-behandlingarna är tillsvidare kvar på Wrangelsgatan i Lunden, och kommer under våren delvis också att flytta över till Systerknuten. Du bokar din tid som vanligt genom att mejla eller ringa mig.

YOGAWORKSHOP! Söndag den 25 februari kl 10.00-13.00 bjuder jag och Maria Ekman, Madhya yoga och wellness, in till workshopen "Soulfood". Nu på vintern är energin i naturen tyst och vilande men ändå pågår ständigt ett arbete på djupet för att se till att fröet har full potential när våren kommer. I denna tre timmar långa workshop arbetar vi med mjuka yogasekvenser (yin och yang), mantrasång och meditation - metoder som alla ger näring på djupet till både kropp och själ, förutsättningen för att vårt inre frö ska kunna gro och så småningom blomma ut i full blom när våren kommer. Platsen för detta event är vackra Marstrand. Vi är i den K-märkta idrottshallen på Marstrandsön, ett stenkast rakt upp från färjan. Kanske kombinerar du yogaworkshopen med en promenad i doften av saltvatten utmed klipporna efteråt? Det finns några platser kvar, men vänta inte för länge med din anmälan om du vill säkra din plats.
Pris: 400 kr. Anmälan till: mariaekm@gmail.com.

Fredag den 2 mars kl 18.00 - 20.00 välkomnas du till Fullmåneceremoni på Systerknuten. En djupgående kväll med bland annat meditation och ceremoni. Mer information om detta event inom kort på hemsidan, Facebook och Instagram. Det är begränsat antal platser så vill du säkra din plats boka redan nu.

Lördagsklasserna på Hagabadet, varm lugn vinyasa och hathayoga 2, ligger kvar på schemat hela våren fram till sommaren 2018.

Oavsett vad som passar dig; yinyoga, yogakurser, workshops, privatundervisning eller Reiki-behandlingar, så är du alltid varmt välkommen till mig. Jag möter dig med all min närvaro, kärlek
och respekt. Har du några frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig.

Med värme,
Sandra