Nyhetsbrev april - maj 2019

29.03.2019

Namasté yogis och yoginis!

Våren är här och äntligen börjar både vi och naturen vakna ur dvalan igen. Våren är alltid en slags nystart, dags att så frön för det vi vill skörda, både ute och inuti oss själva. Här kommer några rader om vad som händer i vår. Jag hoppas du tar tid för dig själv och din yoga i vår, och att du njuter av dina andetag ute i sol och värme också förstås.

Söndag 31 mars kl 14.00-16.30
Yogaworkshop Ganesha

Välkommen till denna yogaworkshop där vi landar i berättelsen om elefantguden Ganesha, en av de mest kända och omtyckta gudarna i yogisk mytologi. De uråldriga yogamyterna är spännande och roliga, och håller visdom att dra lärdom av både i yogapraktiken och utanför mattan. Berättelsen om Ganesha vävs samman med yogafilosofi/teori, yoga asanas, meditation, Ganeshas mantra och mudra. Ganesha är "the Lord of New Beginnings" och vad passar bättre nu när våren är här? Passar alla nivåer.

Plats: Ateljén, Kulturhuset Kåken, Härlanda. Pris: 300 kr.
Anmälan till:
sandra@adrian.nu.

*****

Tisdag 9 april kl 19.00 - 20.30
Yogakväll - "Med öppna sinnen"

I samarbete med Hagabadet bjuds du in till en alldeles särskild yogaklass som tar dig mellan olika stämningar och upplevelser. Vi arbetar med rörelse, doft, ljud och vibrationer och för att för att få våra sinnen att vakna. Klassen har tre delar som flyter in i varandra och där du tryggt guidas av mig och mina uppskattade yogalärarkollegor Elaine De Souza och Emma
Rehnberg. Klassens delar är:

VÄCK - Skönt flöde för att väcka kroppen
STÄRK - Dansant yogafusion med puls och glädje
GRUNDA - Lugna rörelser och avkopplande Gongbad med meditation

Plats: Kongresshallen, Folkets hus, Olof Palmes plats 3, Göteborg.
Pris: 100 kr, som går oavkortat till välgörenhet.

Mer information och bokning: https://www.hagabadet.se/kurser/hagabadet-i-haga/yogakvall-med-oppna-sinnen-tuesday-2019-04-09/


*****

Torsdag 18 april (Skärtorsdagen) kl 18.00 - 20.00
AFRO YOGA FUSION

Älskar du också yoga, afrodans, trummor och rytmer? Då ska du inte missa denna specialklass med mig och Jennifer Suopanki! Här kombineras afrikansk dans med yoga till en härlig mix. Jennifer är en fantastisk glädjespridare, och hon är en ägarna till träningsstudion Systerknuten. Hon har flera instruktörsutbildningar i bagaget, bland annat i Afro power dance. I den här klassen arbetar vi med grundning, energi och rytmer men också plats för stillhet. Vi rör oss mjukt och samtidigt kraftfullt, dansar och yogar barfota i medveten närvaro med enkla rörelser. Vi avslutar med trummeditation och avslappning. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av afrodans eller yoga för att delta. Varmt välkommen!

Plats: Systerknuten, Björcksgatan 51, Kålltorp. Pris: 250 kr.
Anmälan till: info@systerknuten.se

*****

Fredag 10 maj kl 18.30-20.30
Chakra restorative yoga
Enligt yogisk tradition finns sju energicenter (chakran) i kroppen. Varje chakra påverkar hur du fungerar och hur du mår, fysiskt och mentalt. När chakrasystemet balanseras ökar ditt energiflöde så blockeringar kan släppa och lösgör inre spänningar och stress. Den här restorative yoga-klassen är skapad för att ta dig djupt in i din energikropp.

Restorative yoga är en lugn och passiv yogaform som passar alla oavsett ålder, fysiska förutsättningar eller tidigare erfarenhet av yoga. Den här stunden ger dig djup avslappning, återhämtning och balansering för både kropp och sinne. Klassen avslutas med en vacker chakrameditation. Max 8 platser.

Plats: Systerknuten, Björcksgatan 51, Kålltorp. Pris: 280 kr.
Anmälan till: info@systerknuten.se

*****

INFO: Yogakurs Kåken, Härlanda
OBS! Det är uppehåll för yogakursen tisdag 9 april samt 30 april. Denna kurs är fullbokad men drop-in-möjlighet finns i mån av plats. Drop in-pris är 160 kr.
Boka samma dag via mejl: sandra@adrian.nu eller telefon:0709-319719.
Terminsavslut för kursen är tisdag den 28 maj.

Ljus och värme önskar jag dig,
Sandra