Nyhetsbrev februari - mars 2019

28.01.2019
Ljuset är på väg tillbaka
Ljuset är på väg tillbaka

Hej på er!

Hoppas att det nya året börjat riktigt bra för er allihop. Det nya året kommer med ett löfte om ljus igen och ny inspiration igen. Jag tycker att det är så roligt att en ny termin med yogakurs börjat igen, med både nya och gamla yogisar. Vi har redan hunnit med en hel del i januari, bland annat en härlig yogaworkshop på det mytologiska temat "Hanuman - myt och mening", och under året kommer det fler workshops på teman ur den yogiska filosofin och mytologin, då detta är något som jag alltid inspireras mycket av och hittar yogaglädje i. Vi har också haft årets första fullmåneceremoni under superblodmånen, en riktigt kraftfull kväll med restorative yoga och shamansk trummeditation.

Det är fint att se nu att ljuset så sakta är på väg tillbaka, det blir ljusare och ljusare för varje dag. Samtidigt är vi fortfarande i vintertid med mörka eftermiddagar, torr luft och kyla ett tag till. Jag har ju visserligen redan börjat smyglängta till våren, men det finns all anledning (som alltid) att vara kvar i nuet och vila i det som är. Frön kan inte skapa groddar innan de samlat tillräckligt med kraft, precis så kan våra idéer och planer inte manifesteras med styrka och vitalitet om vi inte tar hand om oss med vila, återhämtning för en långsiktigt stärkande praktik. Även om energin nu på vintern känns tyst och djup så pågår mycket arbete på insidan för att försäkra att fröet har maximal potential då våren kommer. Mjuk yoga, meditation, andningsövningar för att stärka lungorna, yinyoga, restorative yoga och spa är perfekt nu.

Du är också varmt välkommen till mig för personlig yoga-undervisning där vi tillsammans skräddarsyr praktiken helt efter dina behov, eller kom för en djupavslappnande Reiki-behandling som en del i ditt välmående.

Här är några saker som jag vill tipsa om i februari/mars:

YOGAWORKSHOP "RELAX, RELEASE AND RESTORE"

Lördag 23 februari kl 14.00-17.00 Hagabadet i Haga OCH
Söndag 17 mars kl 11.00-14.00 Hagabadet Drottningtorget
Favorit i repris x 2! Då den här workshopen blev mycket uppskattad i början av december kommer nu ytterligare två tillfällen att ladda kropp och sinne inför våren. De här tillfällena
är skapade för att du ska få hjälp att finna djup, läkande avslappning. Du guidas varsamt in i restorative yoga positioner (passiv, återhämtande yoga), yoga nidra och gongbad. I ljudvågorna från gongen kommer du i kontakt med ett djupare tillstånd där avslappning kan ske. Avslappning ger kroppen förutsättning att kunna släppa spänningar i vävnader och mentalt, för att kunna börja återhämta kropp och sinne så att ny energi kan flöda in i kroppen. Alla kan delta, och detta passar särskilt dig som upplever effekter av kronisk stress och utmattning. Spa-entré ingår i priset så unna dig en heldag för och med dig själv.
Mer information och anmälan: https://www.hagabadet.se/kurser/hagabadet-i-haga/workshop-yoga-relax-release-and-restore-saturday-2019-02-23/

https://www.hagabadet.se/kurser/hagabadet-drottningtorget/workshop-yoga-relax-release-and-restore-sunday-2019-03-03/
*****

Fredag 1 mars kl 18.30 - 20.30
Specialklass: Chakra restorative yoga

Enligt yogisk tradition finns sju huvudsakliga energicenter (chakran) i kroppen. Varje chakra
påverkar hur du fungerar och hur du mår, såväl fysiskt som mentalt. När chakrasystemet balanseras ökar du energiflödet så blockeringar kan släppa och du kan lösgöra spänningar och stress. Den här restorative yogaklassen är skapad för att ta dig djupt in i din energikropp och känslokropp, med en position för varje chakra. Det ger dig möjlighet till djup avslappning som är en förutsättning för återhämtning för både kropp och sinne. Klassen avslutas med en balanserande chakrameditation. Varmt välkommen!
Lokal: Systerknuten, Björcksgatan 51, Kålltorp. Pris: 280 kr.
Anmälan till: info@systerknuten.se

*****

Fredag 22 mars kl 19.00-21.00
Fullmåneceremoni

Välkommen till en kväll i fullmånens energi. Jag guidar dig in i djupt energiarbete, bland annat i form av restorative yoga, mån-mantra och shamansk trummeditation. Det finns i skrivande stund 8 platser kvar så vänta inte med din med anmälan om du vill komma. Te och lite snacks ingår.
Lokal: Systerknuten, Björcksgatan 51, Kålltorp. Pris: 250 kr.
Anmälan till: sandra@adrian.nu

*****

Söndag 31 mars kl 14.00-16.30
YOGAWORKSHOP "GANESHA - MYT OCH MENING"
Välkommen till denna yogaworkshop när vi landar i berättelsen om elefantguden Ganesha, en
av de mest kända och dyrkade gudarna i yogisk mytologi. De uråldriga yogamyterna är spännande och roliga, och här finns djup visdom att dra lärdom av både för yogapraktiken och för livet utanför mattan. Varje karaktär står för specifika kvaliteter och energier som du kommer att lära dig i workshopen. Berättelsen om Ganeshas liv och äventyr vävs under workshopen samman till en fördjupningsklass som ger en djupare dimension till din yoga. Workshopen
innehåller yogafilosofi/teori, yoga i flödessekvenser och stillsamma positioner, pranayama, meditation, chanting mantra och mudra, allt utifrån de egenskaper och kvaliteter i yogapraktiken som Ganesha står för. Workshopen passar alla nivåer.
Pris: 300 kr. Plats: Ateljén, Kulturhuset Kåken.
Anmälan till: sandra@adrian.nu

Med värme,
Sandra Adrian