Nyhetsbrev sommar 2019

24.06.2019

Hej yogis och yoginis!

Och hej, hej sommartider! Nu är tiden kommen för att njuta av sol, bad och natur, ja av allt som livet ger. Jag hoppas att du har möjlighet att ta hand om dig själv lite extra i sommar, och få en fin balans mellan sömn, yoga, motion, bra mat som funkar för dig, men också tid för njutet... det där lilla extra. Egenkärleken och kärleken till människor omkring dig där det finns plats för den goda, långa måltiden, det djupa samtalet eller bara delad tystnad i en solnedgång. 

Det är nu vi bäst laddar inför hösten med ljus, naturen och allt det vackra omkring oss. Inom ayurvedan är sommartid en period som präglas av pitta (eldelementet), varför vi behöver svalkande mat, dryck och aktiviteter för att hålla balans i kroppen och sinnet. Svalkande mat och dryck är bäst rumstempererad/sval men inte iskall, kylda drycker kyler ner magen varpå kroppen genast vill höja temperaturen igen för att stötta matsmältningsprocessen. Tänk också på att stark och salt mat ökar pitta-elementet, och att även kaffe och svart te ökar hetta i kroppen, medans grönt svalt te svalkar. Du kan göra eget pitta-balanserande te av myntablad eller korianderblad. Låt svalna lite och söta med lite honung. 

Jag ska snart ha ett par lediga veckor då jag vill vara ute så mycket det bara är möjligt, sola, bada, yoga och meditera ute, äta ute och kanske till och med sova ute ibland. Men - innan min ledighet om ett par veckor vill jag tipsa om några yoga-tillfällen i sommar som jag tycker väldigt mycket om! 

Yogaretreat 6 - 8 september

Jag och Anna Nykvist bjuder in till yogaretreat den 6-8 september på ljuvliga Sörby retreatcenter utanför Falkenberg. En helg skapad för att ta sommarens sista andetag i medveten närvaro. I både utrymme för tystnad och stillhet, yogapraktik, soundhealing och meditationer får du möjlighet att ladda inför hösten. Helgens tema är att vara fullt närvarande i hela dig; kropp, sinne och själ. Alla tekniker och övningar vi kommer att erbjuda under helgen ger dig möjlighet att möta de här tre delarna av dig själv. För fullt fokus på varje deltagare och trygg gemenskap kommer det att vara en mindre grupp om max 15 deltagare. All information om detta retreat finns på hemsidan www.yogabysandraadrian.se/yogaretreat och Facebook-sidan Yoga by Sandra Adrian. Har du frågor eller funderingar så hör gärna av dig till mig eller Anna.

Sommarens yogaworkshop Vibrations of Life |

Två tillfällen: söndag 30 juni kl 11.00 - 13.30 och/eller lördag 17 augusti kl 13.30-16.00.
Jag och Anna Nykvist bjuder in till sommarens enda två yogaworkshops, Vibrations of life. Denna workshop är skapad för att erbjuda fler dimensioner till din yogapraktik och djup medveten närvaro genom yogiska tekniker som ofta inte får utrymme i den vanliga yogaklassen. Vi låter läkande vibrationer flöda genom kropp och sinne genom hela workshopen. Vi använder mjuka flödande yogarörelser som passar alla, du guidas i chanting av mantra, en specifik, renande andningsövning och djupavslappning i soundhealing. I ljudvågorna från bland annat Gong, klangskålar, vindspel och tingshas kommer du i kontakt med ett djupare tillstånd där du både kan höja din energi och avslappning kan ske. Dessa tekniker hjälper dig att höja din medvetna närvaro och flödet av energi i kroppen, skapa en känsla av lugn och fridfullhet som ger stressreducering och förbättrad hälsa.

Anmälan Hagabadet Drottningtorget: https://www.hagabadet.se/kurser/hagabadet-drottningtorget/workshop-vibrations-of-life-friday-2019-06-30/

Anmälan Hagabadet
i Haga:
https://www.hagabadet.se/kurser/hagabadet-i-haga/workshop-vibrations-of-life-saturday-2019-08-17/

Yogakurs hösten 2019 |

Nya och gamla deltagare är nu välkomna att anmäla sig till en ny yogatermin på Kulturhuset Kåken i Härlanda. Vi praktiserar yoga asanas, andningsövningar, meditation och yogisk filosofi, och yogan är både traditionell och inspirerad av fri somatisk utforskning. Vi praktiserar utifrån varje deltagares förutsättningar då det alltid finns alternativ till positioner och rörelser men också ibland utmaningar för den som vill. Det är nu 2 platser lediga till denna kurs (18 totalt).
Kursstart tisdag den 27 augusti kl 18.00 - 19.30. Avslut den 10 december. Pris: 2400 kr.
Anmälan till: sandra@adrian.nu

Sommarledighet

Vecka 28 - 33 kommer jag ha färre yogaklasser, några på Hagabadet Drottningtorget och några i Haga. Jag gör uppehåll med undervisning i Yinyoga, Reiki- behandlingar och PT-yoga, (förstås med undantag för de bokningar som redan gjorts). Under sommaren är du förstås alltid välkommen att höra av dig med frågor och bokningar inför hösten, kanske dröjer svaret bara lite längre än vanligt dessa veckor. Nästa nyhetsbrev kommer i slutet av augusti. 

Slutligen vill jag tacka var och en av er som jag träffat i olika sammanhang under våren, ni betyder alla så mycket för mig och jag ser fram emot att ses till hösten igen.


Recept på sommarfika till dig och någon du tycker om:

Chokladshake med jordnötssmör (2 personer)

Styling cch recept Anna Wendt
Styling cch recept Anna Wendt

Ingredienser:
2 dl naturella cashewnötter, blötlagda minst 4 timmar
1 banan, fryst
3 dl kokosmjölk
2 msk jordnötssmör
2 msk raw kakao (kan ersättas med vanlig kakao)
en nypa salt
2 msk honung (alt agavesirap för vegansk)

Topping:
1 dl kylskåpskall kokosgrädde (1 burk kokosmjölk, det tjocka, hårda lagret som ligger på ytan)
½ dl salta rostade och hackade jordnötter.

Gör så här:
Blötlägg cashewnötterna minst 4 timmar, gärna över natten. Mixa alla ingredienserna till en slät och krämig shake. Slå upp i glas eller burkar. Vispa kokosgrädden krämigt i en bunke. Toppa shaken med vispad kokosgrädde, strö över rostade jordnötter och lite pudrad kakao.

Önskar alla en riktigt skön sommar!


Sandra