❈ Om mig ❈

Mitt namn är Sandra Adrian. Till vardags arbetar jag med undervisning av olika former av yoga och meditation. Jag arbetar heltid som ansvarig för kurser, workshops och events inom yoga och friskvård på Hagabadets tre livsstilsklubbar i Göteborg. Yoga är mer än ett jobb eller en praktik för mig, yoga är ett sätt att leva.

När jag började praktisera yoga för över 15 år sen hade jag inga förväntningar och ingen aning om hur stor betydelse yogan skulle få i mitt liv. Jag har alltid haft ett stort intresse för den inre resan, det spirituella och de upptäckter vi gör inom och kanske bortom oss själva. Det fann jag i yogan, så jag började gå kurser och klasser för många olika yogaskolor och lärare. För mig handlar det inte speciellt mycket om hur vi ser ut i positioner eller rörelser man faktiskt utför, utan mer om känslan, energiarbetet och upplevelsen när man utför dem. Jag älskar att praktisera yoga asanas, men det är inte perfektion i själva positionerna som är min drivkraft. Drivkraften kommer från vad praktiken på yogamattan ger för lärdomar om mig själv. Vilka är mina utmaningar och svårigheter? Hur möter jag mig själv? Vilka rörelser och positioner blir jag gladare av, vilka gör mig grundad, i vilka positioner känner jag mig lätt om hjärtat och i vilka går jag djupare in i mig själv? Hur arbetar jag med min inre energikropp och känslokropp? Min önskan är att kunna utforska och lära mig något litet varje gång jag praktiserar yoga och meditation, och det är också detta jag önskar för mina elever. 

Jag är en obotligt nyfiken person som älskar att utforska och studera och därför utbildar jag mig kontinuerligt i flera olika sätt att arbeta med kropp och själ, hälsa och personlig utveckling inom bland annat yogiska traditioner och schamanism. Jag hyser den största respekt och tacksamhet för alla mina lärare, deras lärare och framför allt mina elever. 

Jag påminner mig varje dag om att vara tacksam. Livet är en gåva och varje möte med en annan människa är en källa till lärdom. Jag undervisar yoga framför allt för att yogan ger ett rikare liv utanför yogamattan. Det är en praktik som kan tillämpas av alla, oavsett ålder, etnisk eller religiös bakgrund eller fysiska förutsättningar. 

Yogan erbjuder ständig utveckling. Vi får verktyg för att kunna balansera och läka oss själva. Vi blir bättre på att hantera både livets sol- och skuggsidor, och att acceptera saker vi inte kan förändra. Praktiken lär oss att fokusera på vad som egentligen är viktigt i livet och att våga möta rädslor genom att utmana oss själva. Då blir det enklare att leva sant och i god relation både med sig själv och omvärlden. Genom koncentration (dharana) och meditation (dhyana) tränar vi på att fokusera inåt (pratyahara) - all visdom bor redan inuti dig själv, bara du har svaren på hur du ska leva ditt liv och du är din egen bästa lärare.

Namasté.